Teksten Blank Notarissen DEFINITIEF
Home page (Categorie 1)
Over ons
Of u nou gaat samenwonen, gaat trouwen of andere zaken wilt regelen. Blank Notarissen denkt graag met u mee! Wij adviseren en zorgen ervoor dat alles in duidelijke taal wordt uitgelegd. Full service en aandacht vinden wij belangrijk. Wij zorgen ervoor dat alles netjes op papier komt te staan, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken.
We zijn een laagdrempelig bedrijf, u kunt altijd contact met ons opnemen. Ons doel is om zo snel en efficiënt mogelijk te werken, zodat u uw zaken zo snel mogelijk op orde heeft. Maar uiteraard wel met alle kwaliteit die wij u bieden.
Het kantoor (Categorie 2)
Geschiedenis (sub 1)
Blank Notarissen bestaat al sinds 1893. Vroeger genaamd Blank Prevoo van Bolhuis Notarissen. Nu genaamd Blank Notarissen. Deze naam hebben wij bedacht om een bepaald persoon te eren. Huub Blank is oorspronkelijk de notaris van ons kantoor.
Erwin van Bolhuis en Hugo Thijssen hebben zijn stokje overgenomen. Erwin is sinds 2006 notaris bij Blank Notarissen. Hugo Thijssen is net sinds 2021 begonnen.
Onze notarissen (sub 2)
(notarissen benoemen met specialisatie en contactgegevens. Gaan ze zelf mee aan de slag)
Diensten (Categorie 3)
Huis en hypotheek (Sub 1)
Of het nu uw eerste, tweede of derde huis wordt dat u koopt… Het blijft altijd spannend! De afspraken tussen de verkoper en koper moeten goed vastgelegd worden, zodat er geen misverstanden ontstaan. Wij zorgen voor een goede vastlegging van deze afspraken en bieden u deskundige begeleiding en advies!
Koopovereenkomst
In een koopovereenkomst worden afspraken tussen verkoper en koper vastgelegd. Een belangrijke zaak dus! Wij helpen u met deze koopovereenkomst op te stellen en geven u juridisch advies over uw aankoop en informeren u wat u allemaal te wachten staat.
Eigendomsoverdracht
Wij zorgen ervoor dat de overdracht van uw nieuwe huis soepel verloopt. Zo heeft u zekerheid dat alles goed geregeld is. Zowel de verkoper al de koper hoeft zich dan geen enkele zorgen te maken.
Hypotheek
Als u een huis koopt of een verbouwing wilt uitvoeren, wordt het geld daarvoor meestal geleend bij een bank, deze bank wilt zekerheid. Uw hypotheekakte stellen we met uiterste zorg voor u op, zodat u met een gerust gevoel in uw nieuwe woning kunt gaan wonen.
Vraag een offerte aan (button)
Trouwen en samenwonen (Sub 2)
Een nieuwe stap in het leven… Trouwen en samenwonen. Dit zijn bijzondere gebeurtenissen. Samen helpen we jullie uw relatie op verschillende manieren juridisch vastleggen. Door afspraken vast te leggen, voorkomen jullie dat er misstanden ontstaan bij vervelende gebeurtenissen.
Huwelijkse voorwaarden en geregistreerd partnerschap
Bij trouwen onder huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden maken jullie afspraken over jullie bezittingen en schulden. Jullie spreken af wat van wie is tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap als jullie ooit uit elkaar gaan. Het grootste verschil tussen Huwelijkse Voorwaarden en geregistreerd partnerschap is dat jullie bij geregistreerd partnerschap zonder rechter uit elkaar kunnen, mits jullie minderjarige kinderen hebben.
Samenlevingscontract
Samenwonen kan prima zonder voorwaarden op papier. Maar toch kan het handig zijn om onderlinge afspraken vast te leggen. Denk hierbij aan verdeling van kosten, spullen of het partnerpensioen. Bij een samenlevingscontract zijn jullie niet elkaars erfgenaam. In tegenstelling tot trouwen onder huwelijkse voorwaarden of een geregistreerd partnerschap.
Voor meer informatie: link naar brochure
Vraag een offerte aan (button)
Nalatenschap (sub 3)
Het is voor iedereen lastig om stil te staan bij zijn of haar overlijden. Toch is het verstandig om vooraf te bedenken wat u wilt nalaten aan personen als u onverwachts of overlijdt. Hiermee staat alles op papier en hoeft uw naasten hier niet meer aan te denken.
Testament (Subcategorie 4)
Als u komt te overlijden dan ontvangen uw wettelijke erfgenamen uw vermogen. Indien u andere mensen of familieleden buiten uw wettelijke erfgenamen wilt laten erven, dan dient u dit vast te letten bij de notaris in een testament.
Estate planning (Subcategorie 5)
Nalatenschapsplanning is een vertaling voor de Engelse term Estate planning. Dit is bedoeld om alles zo goed mogelijk te laten regelen zodat nabestaanden zonder zorgen achterblijven. Het belangrijkste doel van estate planning is ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk erfbelasting betaald hoeft te worden over de er erfenis. Wanneer u ervoor zorgt dat de erfenis zo gestructureerd mogelijk wordt overgedragen levert dit belastingtechnisch voordelen op.
Wij helpen u met veel persoonlijke aandacht. Want wij begrijpen dat het een lastig onderwerp is om bespreekbaar te maken.
Schenkingen
Met schenkingen kunt u ervoor zorgen dat uw vermogen voor uw overlijden verkleind wordt. Hiermee zorgt u ervoor dat uw naasten geen belasting hoeven te betalen over de erfenis.
Levenstestament (subcategorie 6)
Als u zelf niet meer uw financiële, medische en persoonlijke zaken kunt regelen. Kunt u in een levenstestament vastleggen wie deze zaken voor u gaat regelen en op welke manier deze persoon dat zal doen. Op deze manier houdt u toch zelf de regie en staat alles van te voren wettelijk op papier.
Vraag een offerte aan (Button)
Ondernemen (subcategorie 7)
Als u een onderneming wilt starten, moet er veel geregeld worden. Denk hierbij aan een geschikte bedrijfsvorm en aandelenoverdracht.
Rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid
Hier bent u privé aansprakelijk voor uw ondernemingsschulden. Zakelijke schuldeisers kunnen verhalen op zowel uw ondernemingsvermogen als privévermogen. U kunt hierbij denken aan een eenmanszaak of een vof.
Rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid
Bij een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid, dan is de rechtspersoon aansprakelijk voor de schulden die uit de onderneming voortvloeien en niet uzelf. U kunt hierbij denken aan een bv.
Aandelenoverdracht
Als u een BV start is uw bedrijf continu in ontwikkeling. Er komt een nieuwe aandeelhouder bij of er gaat een nieuwe aandeelhouder weg. Ook als u een BV koopt of uw BV verkoopt is aandelenoverdracht belangrijk.
Vraag een offerte aan (Button)
Stichting en vereniging (subcategorie 8)
Zowel een vereniging als een stichting is niet gericht op winst. Het verschil tussen een vereniging en een stichting is dat bij een vereniging de leden het beleid kiezen. Bij een stichting wordt het beleid gekozen door een bestuur met bestuursleden.
Statuten
Een statuut is een soort van handboek met afspraken wanneer u een bedrijf start, maar ook wanneer u een vereniging of stichting start. In dit handboek staat bijvoorbeeld (huishoudelijke) reglementen.
Vraag een offerte aan (Button)
Contact
Bezoekersadres:
Wilhelminastraat 30
2011 VM Haarlem
Telefoonnummer: 023-5316355 (hyperlink zodat mensen direct kunnen bellen “NEEM CONTACT OP”)